Τρίτη 10 Απριλίου 2012

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΛΑ....;

 Η απώλεια βάρους ξέρουμε όλες πως  μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά μήπως το να συντηρήσεις το καινούργιο σου  βάρος είναι τελικά  πιο δύσκολο;


Νέα έρευνα στο New England Journal of Medicine ρίχνει κάποιο φως στο γιατί και η απάντηση δεν είναι η έλλειψη θέλησης. Φαίνεται ότι οι ορμόνες μας, τουλάχιστον αυτές  που ασχολούνται με τη ρύθμιση της όρεξης, μπορεί να συμβάλουνε στο  να αποτύχουμε στη διατήρηση.

Στη  μελέτη, 50 υπέρβαρα και  παχύσαρκα άτομα ακολούθησαν  μια διατροφή χαμηλή σε θερμίδες για 10 εβδομάδες. Οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα πολλών σημαντικών ορμονών που εμπλέκονται στον έλεγχο της όρεξης πριν ξεκινήσουν τη δίαιτα, αφού ολοκλήρωσαν τη δίαιτα, και στη συνέχεια 62 εβδομάδες αργότερα.

Βρήκαν ότι οι αλλαγές στο ορμονικό σύστημα είχαν αποτέλεσμα  να ανατραπεί η  τάση του οργανισμού  προς την πείνα και επαναπρόσληψης βάρους. Έως και  ένα έτος μετά την απώλεια βάρους, υπάρχουν αυξήσεις στην «ορμόνη της πείνας» γκρελίνης και μειώσεις σε άλλες ορμόνες όπως η λεπτίνη, που θα μπορούσε να προωθήσει το κέρδος βάρους.



Συνεπώς....προσοχή στη διατήρηση του βάρους και προπάντων κάντε σωστή διατροφή και όχι δίαιτα!