Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΔΙΑΙΤΗΣ!

Πόσες φορές δεν έχετε αυτή την λιγούρα που θέλετε ένα γλυκό εδώ και τώρα!Αλλά είναι και η σιλουέτα μας που φωνάζει :<<Μην το φααας>> !!

Υπάρχει λύση!
Το σουφλέ σοκολάτας διαίτης

 

Για μια μέτρια φόρμα !


Ανακατέψτε δύο φλιτζάνια κακάο ,1,5 φλιτζάνι γάλα  νουνού συμπυκνωμένο (το κουτί με  4% λιπαρά) ,μισό φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη , 3-4 αυγά ( ανάλογα με τις προτιμήσεις σας).Χωρίζετε το ασπράδι από τον κρόκο( κρόκους θα χρειαστείτε μόνο 2) , ώστε να χτυπησετε το ασπράδι με τη ζάχαρη και να βγεί μια πλούσια μαρέγκα.Τέλος ανακατεύεται το μείγμα (  ρίχοντας μέσα το μισό φακελάκι μπεικιν πάουντερ και βανίλια απο 3-4 δοχειάκια ( αν μπορείτε αγοράστε 4-5 κλοναράκια βανίλιας  και ξύστε τα ).Προσπαθείστε να αγοράσετε μια φόρμα σιλικόνης που δεν κολλάει πάνω της τίποτα  ,ώστε να αποφύγετε να βάζετε βούτυρο στη φόρμα και να το επιβαρύνετε και με επιπλέον θερμίδες!

Ρίχνετε το μίγμα στη φόρμα και το βάζετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180 -200 βαθμούς!Μην ανοίγετε καθόλου το φούρνο! Συνοδεύεται απο παγωτό με 0% λιπαρά ή κρέμα γάλακτος με ελάχιστα λιπαρά! Απολαύστε το!